Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВМного е лошо състоянието на системата

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВМного е лошо състоянието на системата
Коментари Харесай

Цветан Цветков: За последните 3 г. не е отпуснат нито един лев за ремонт на психиатриите у нас

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Много е неприятно положението на системата на психиатрично обслужване у нас. Липсва съгласуваност сред институциите, което води до безпорядък в тази система. Най-тежките проблеми са, че услугите не почиват на правилото на равнопоставеност, на еднакъв достъп на всички нуждаещи се. 

Това разяснява в ефира на бТВ Цветан Цветков, ръководител на Сметната палата.

Услугите по отношение на рехабилитацията на болните са неприятни. То няма условия да се възстановят. След лекуване, те не престават да стоят в стационарите, уточни той.

Условията, в които се лекуват са доста неприятни. За последните години съвсем няма пари за капитолови разноски, няма главен ремонт на лечебните заведения. Поне за последните три години не е отпусант и един лев за ремонт на държавните психиатрични лечебни заведения, уточни той. 

В България психиатричните експерти са едвам 607. Детските психиатри са едвам 16, а правосъдните психиатри са едвам 9, уточни той. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР